tisdag 23 januari 2018
Tävla med FINASTE om en träningsjacka i fräckt rosa!


Kika in hos leverantören. Nämn något de säljer i en kommentar efter inlägget. Avsluta med ditt namn.


Tävlingen sker i samarbete med

Dragning 2/2.
STORT LYCKA TILL!___________VINNARE!Varsin poster får: Anette och Moa!


Bok går till: Jens, Helen och Cissi.
Mejla oss era lev adresser inkl mobilnr för paketleverans.
 -  G R A T T I S !  -________________
Hallå chefen och bossen!Du har väl beställt kartonger till alla presenter som ni ska dela ut den 14/2?Alla anställda bör få varsin uppskattande present på Alla hjärtans dag - och absolut i så här fin kartong.Grycksbo Box & Print
__________________Handgjorda presenter är finast!Fyller faster 50? Flyttar sonen hemifrån? Eller vill du själv åka hit på en utflykt och shoppa kanske?
Handtillverkade ugnseldfasta, microvågsugnssäkra och diskmaskinvänliga keramikprodukter finns att köpa hos:

_______________________________________

Arbetshandskar, unisex till skottning, hemmabygge och röjning.Varma, gosiga inuti och vattentåliga utanpå.


Bra pris här:

_________________SKROCK

Varför betyder det otur att gå på A-brunnar och varför tror vi att man inte blir gift om tårtbiten tippar? Här är bakgrunden till flera av våra svenska vidskepelser.


– I många fall handlar det om ”halvtro”, alltså om sådant som vi intellektuellt sett kanske förkastar men som ändå påverkar oss i vardagen, säger folkloristen Fredrik Skott vid Institutet för språk och folkminnen i Göteborg.
Han skriver en bok om ”vardagsmagi”.
– Spelar det roll om jag lägger nycklarna på bordet? Nej, kanske vi tänker, men gör det ändå inte för säkerhets skull. Ofta handlar det om sånt som vi inte riktigt kan styra över – kärlek, vänskap, sport, tur och otur.
Det är svårt att veta exakt hur skrock uppstått, enligt Skott, men det finns teorier – här är några av de vanligaste:
Om tårtbiten ramlar på fatet blir man inte gift. Har sin grund i äldre föreställningar om vilka kvaliteter unga kvinnor borde ha för att få ett bra gifte och kommer från 1800-talets och tidiga 1900-talets borgerliga miljöer.
– Förr fanns det flera liknande uppfattningar om du slamrar med disken blir du inte gift, om du spiller vatten så får du en drinkare till karl, säger Fredrik Skott.
Dödar man spindlar så blir det regn. Att ha spindlar i huset eller på sig sågs som tursamt i äldre tider – så att döda dem ansågs ge otur.

Svart katt på vägen. Kopplades ihop med häxor och djävulen, men på en del håll är det tvärtom – i England betyder den svarta katten tur. Förr fanns det många otursamma möten man kunde råka ut för, enligt folktron. Exempelvis sågs det som ett dåligt tecken att möta en kvinna eller en präst när man var på väg att fiska.


Gå på A-brunnar. A-brunnar är otur och K-brunnar ses som tursamma – ofta handlar det om kärlek. Den här föreställningen startade i Stockholm och Göteborg på 40-50-talet, men har i dag även spritts till Norge och Finland. Bokstaven A kopplas till exempel till avbruten kärlek, avund och andra olycksamma ord på A. Fick populärkulturell skjuts av filmen Fucking Åmål.
Nycklar på bordet. En del i Sverige och östra Europa tror på detta, men är inte så vanligt i västra Europa. Att lägga nycklarna på bordet framför sig sägs ibland ha varit en hemlig signal förr i tiden från prostituerade till möjliga kunder att de var tillgängliga. En annan teori är att föreställningen helt enkelt har sin grund i vikten att hålla reda på sina nycklar.
Tända en cigarett på öppen eld. Då kommer en sjöman att dö – kan ha att göra med risken för brand om man på ett skepp lyfte ned en oljelampa för att tända sin cigarrett.

Gå under stegar. Det formar en trekant, som symboliserar treenigheten, och genom att gå igenom så bryter man den. En annan teori är att när Jesus plockades ner från korset så sades djävulen bo under stegen. Men den egentliga förklaringen är nog att man riskerar att få något i huvudet.


Krossa speglar = sju års olycka. Förr var speglar mycket dyra, hotet om ”sju års olycka” manade kanske till extra försiktighet. En annan föreställning: speglar visar inte bara bilden av dig utan innehåller också en bit av din själ (det finns äldre traditioner om att täcka över speglar med tyg när någon dör).
Talet 13. Kan komma från babylonierna, vars talsystem hade 12 som grundtal (vilket också betraktades som ett lyckotal) 13, talet som följde, var det motsatta. Talet har knutits till underjorden, dödsriket och Jesus sista måltid. I dag betyder 13 otur i delar av världen, men tur i andra (till exempel i Italien).

Spilla salt. I äldre tider var salt en viktig och dyr handelsvara – att spilla saltet sågs som slösaktigt.


Text: Åsa Larsson

________________________________________


Upp som en sol och ner som en pannkaka...
Köpte du en jättebebis-overall när den var som hetast?

För något år sedan kunde få se vuxna karlar gå på stormarknaderna i big-size-pyjamasarna. Tack gode gud att det modet snabbt stannade av.

Hemma-mys ja. Denna outfit på stan - nej tack.


Konstigt nog reagerade männen själva mest mot dessa brallor:


Haremsbyxor på damer gjorde herrarna i upprorstillstånd. Värsta plagget någonsin tyckte de flesta karlarna.

Vilket är det värsta plagg ni vet?

Vi säger lätt:


M A N K I N I !


Uuuuuöööööörrrrrk!!! Tvi vale.Ha det gött tills vi hörs gen! Pöss på er.10 kommentarer:

 1. Bibtights endura windchill skulle passa med fina rosa jackan när man cyklar Vätternrundan!

  /Anna S.

  SvaraRadera
 2. Lila underställ dam i merinoull.
  Hatar mankini jag med!
  Vill ha strlk S om jag vinner!

  Nelly

  SvaraRadera
 3. Cyckelkraft selger det meste av reservedeler til sykler!
  Vh.Anne-Mari

  SvaraRadera
 4. Bontrager Vella gul jacka är skitsnygg och om jag vinner önskar jag en medium rosa jacka. Hälsningar Matildha.

  SvaraRadera
 5. Tävlar om jackan, men jag behöver nog large men kan nog ha medium för nu håller jag på att äta bättre och går på löparband varje dag !! Så det ska nog gå bra !!.....de säljer även belysning och reflexer...sportdrycker high5...............räcker det så ??
  Bia

  SvaraRadera
 6. Mopeder.Ska fråga min sambo vilken storlek hon behöver. Om jag vinner.

  Jesper

  SvaraRadera
 7. Den rosa jackan till mig (M) och en Evoc sadelväska till cykeln skulle passa fint när jag ska ut och trampa nu i vår... Håller tummarna och hoppas på vinst.

  SvaraRadera
 8. Så mycket fina cyklar det finns, skulle verkligen behöva en ny, men varför inte starta med en snygg rosa träningsjacka i L.

  Hälsningar Öllegårdh

  SvaraRadera
 9. De säljer även cykelhjälmar. Skulle bli så glad om jag vann!

  Mvh Robin
  familjknutsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Hövdinghjälm! Står högt på önskelistan ... Verkligen smartaste uppfinningen.


  Mvh
  Helena

  viaheron@gmail.com

  SvaraRadera

Välkommen med en trevlig kommentar eller en fråga så besvarar vi den så gott vi kan.