torsdag 26 april 2018
Tävla med FINASTE om tre hälsoböcker!

I samarbete med förlaget
... kan ni vinna tre ex av denna titel.

Berätta för oss i en kommentar härefter om en annan titel som förlaget ger ut, se länken:
Avsluta med ditt namn.


Dragning sker den 9/5.


STORT LYCKA TILL!

_______________________


NYA DJUR HOS LACOSTE

Den gröna krokodilen är ett av modevärldens starkaste varumärken.


Nu får den tillfälligt ge plats för andra djur.

Lacoste har ett samarbete med organisationen International Union for Conservation of Nature (IUCN) och hjälper nu till att uppmärksamma deras arbete.
Partnerskapet löper under tre år och går under namnet "Save our species".


För att rikta strålkastarljuset mot tio utrotningshotade arter har Lacoste tryckt upp ett gäng specialdesignade pikétröjor med de olika djuren i grönt på bröstet. Tröjorna är strikt begränsade till antalet: 1775 stycken. Det är nämligen så många djur som sammanlagt finns kvar av de olika arterna.

Detta är första gången under Lacostes 85-åriga historia som de byter ut sin logotyp. Byrån som ligger bakom är BETC Paris. 

Sugen på att lägga vantarna på ett exemplar? 

De säljs just nu på en specialsajt 
för 150 euro styck. 


___________________________________________Vi älskar stråhattar till sommaren!

_____________________________________________________

Att leva på sin text.


Bild: Litteraturmagazinet


Kristina Ohlsson


... (född 1979) är en av Sveriges mest framgångsrika och produktiva författare och skriver både kriminalromaner, skräck och barnböcker. Hon är utbildad statsvetare, har tidigare arbetat på bland annat Försvarshögskolan och Säpo och är sedan fem år författare på heltid. Hennes senaste bok heter Syndafloder .


Sommartid är skrivartid. Första sommaren som jag försökte skriva en kriminalroman misslyckades jag totalt. Året var 2006 och jag hade en IDÉ. Stor som fan och full med ond, bråd död. Jag låg på stranden och skissade ner min berättelse i ett anteckningsblock. Sedan kom regnet och boken blev aldrig skriven.
Sommaren därefter gick det bättre. Jag var inne på min sista semestervecka och var proppfull med skrivarlust. Den här gången gjorde jag inte en enda anteckning i förväg. Det enda jag hade var bilden av en liten flicka som sov på ett tåg. Ensam och oskyddad. Fråga mig inte var hon kom ifrån, Lilian på tåget. En dag fanns hon bara i mitt huvud och bad om en historia som jag fick hitta på. Det blev min debutroman Askungar.
Jag skrev självklart inte hela min första bok på en enda semestervecka. Men jag kom så långt att jag passerade den magiska gränsen för då jag inte kunde eller ville sluta. Sedan dess har jag skrivit ytterligare arton böcker. Och det allra första jag vill berätta för dig som också vill skriva en bok är det här: Varje författare måste hitta sitt eget arbetssätt, sin egen skrivarprocess. Det finns inte två författare som jobbar exakt likadant. Rätt och fel existerar inte. Det är bara boken som blir bedömd, inte hur man tog sig från första till sista sidan. I detta finns någonting väldigt tryggt.
En annan viktig sak är att man inte måste göra bokskrivandet så förbannat stort. Det är en myt att allt skrivande kräver ett kopiöst förarbete, att man måste ha hela historien klar innan man börjar skriva. Vissa vill planera mycket, vissa nästan inte alls, men det finns inga regler som gäller för alla. Däremot kan texten ta stryk om författaren inte vet vart den är på väg, så slutet är viktigt. Tänk att slutet börjar i mitten så kommer det inte som en överraskning för vare sig dig eller dina läsare.
Det tredje är att ingen research i världen kan ta dig hela vägen fram. Så släpp tanken på att du måste skriva precis som det är »på riktigt« för det kommer du ändå aldrig att få veta (såvida det inte är kunskaper du bär med dig av egen erfarenhet). Författare kommer undan med de mest häpnadsväckande saker och det gör vi för att så få har koll på den verklighet vi försöker gestalta. Du övertygar bäst genom att själv tro på vad du skriver. Räds aldrig det osannolika men undvik det omöjliga. Någon annan begränsning är oftast inte relevant.
Och glöm inte det allra viktigaste: Du måste ha kul när du skriver! Det finns så många måsten i livet, men skrivandet är knappast ett av dem. Njut så mycket du kan. Gör din berättelse så galet rolig, spännande eller sorglig att du bara måste få veta hur den slutar. Och blir det ingen bok i år så gör det ingenting. Det blir sommar nästa år också.

Ur tidningen Skriva

______________________________________12 kommentarer:

 1. Magkänsla.

  Bodil

  SvaraRadera
 2. Då säger jag att YOGA med barn finns! Och hoppas på vinst. Madeleine

  SvaraRadera
 3. "The magic of not giving a f*ck : och ändå få ut mer av livet". En lång och koncis titel.
  Gun B

  SvaraRadera
 4. Aldrig ensam hittar jag en bok som heter och vill så klart vinna en hälsobok!!!!

  Theodor B

  SvaraRadera
 5. Lugn mage med gott bröd, av Sofia Antonsson.
  Vem tycker inte om gott bröd? Ger det dessutom lugn mage är det suveränt.
  Roselyn

  SvaraRadera
 6. https://www.bokus.com/bok/9789188529800/vi-gor-ingen-stor-sak-av-det-har-samlade-absurda-betraktelser/

  SvaraRadera
 7. Mallorcaboken.

  Andrea S Dansson

  SvaraRadera
 8. Yoga med barn er en annen tittel fra Lava förlag!
  Vh.Anne-Mari

  SvaraRadera
 9. Mallorca i mitt hjärta ��
  Ha en trevlig valborg ��
  /Ann-Sofie annso1974@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Isbjörnens rike av Anders Andersson lät
  intressant. Den Läkande maten är inte heller
  fel att vinna.
  /ninatollsten@yahoo.se

  SvaraRadera
 11. Yoga med barn:) vill gärna vinna särskilt för min son som vill leva nyttigare o kämpar med depression diagnoser o övervikt jag tror vi i familjen skulle kunna få nytta av den till oss alla. Annica.sundin00@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Lava förlag ger även ut boken Läkarens guide till den naturliga supermaten som handlar om just supermat och mat som medicin. Vänliga hälsningar, Charlotte G

  SvaraRadera

Välkommen med en trevlig kommentar eller en fråga så besvarar vi den så gott vi kan.