torsdag 12 april 2018FINASTE TIPSAR!


Fina produkter till kommande student-, bröllops- och examensdagar.KERAMIK RUSTIK

Vi gillar handgjort!

Salladsskålar, se:________________________


Vinnare!

2 Kevin Murphy hårspray var, går till

Åsa, Johanna, Carola och Mathilda.Mejla oss era lev adresser inkl mobilnr.GRATTIS!

_______________

Världens djupaste sjö.

Resa hit, mer info:Även om ett antal andra sjöar är större till ytan är det den djupaste sötvattensjön i världen, och den har avgjort den största vattenvolymen. Ett av de namn på den här sjön som har levt vidare är Bajkalsjön, som man tror betyder ”den rika sjön” eller ”havet”. På grund av att sjön är ”så stor och föränderlig” talar sjömän längs dess kuster ibland om att ”gå till havs”.
Bajkalsjön har en särskild plats i ryska hjärtan. En forskare från Moskva kallade den ”ett vackert musikstycke som alla har fått lära sig som barn”. ”Noterna” är många – kustlinjer som får en att tappa andan, fantastiskt kristallklart vatten och ett potpurri av ovanliga skapelser som man inte hittar någon annanstans.

Bajkalsjön, som är omkring 640 kilometer lång och 80 kilometer bred på det bredaste stället, ser från rymden ut som ett halvöppet blått öga. Här finns en femtedel av allt sötvatten på jorden, mer än i de fem Stora sjöarna i Nordamerika tillsammans! Bajkalsjön är drygt 1 700 meter djup. Om den plötsligt skulle torrläggas skulle det ta alla världens floder ett helt år att fylla upp den igen!

En titt under ytan
Vissa tycker nog att en båttur mitt ute på Bajkalsjön skulle vara skrämmande, eftersom man där kan se omkring 50 meter ner genom det kristallklara vattnet! En koloni av små kräftdjur som kallas bajkalhoppkräftor fungerar som filter i sjön och filtrerar bort de alger och bakterier som ofta gör sjöar grumliga. Till hjälp har de många tiofotade kräftdjur som patrullerar sjön och livnär sig på organiskt avfall som annars skulle brytas ner. Vattnet är således så rent att ett vattenprov som togs för mindre än tjugo år sedan blev förorenat av själva glasbehållaren!
Förutom att vattnet i Bajkalsjön är känt för att vara kristallklart är det också ovanligt syrerikt. I en del djupa sjöar uppstår syrebrist vid ett visst djup, och därför är det mesta av livet i dessa sjöar koncentrerat till relativt grunda vatten. Men i Bajkalsjön för vertikala och horisontella strömmar med sig syre till sjöns djupaste delar och blandar om vattnet ordentligt. Det gör att hela sjön vimlar av liv.
Under vattenytan frodas en rik växtlighet i det kalla och rena vattnet. Gröna sötvattensvampar som grenar ut sig som koraller ger skydd åt en mångfald små vattenlevande varelser. Många organismer som älskar värme samlas i klungor runt sjöns hydrotermala flöden. Av de mer än 2 000 arterna i sjön är 1 500 endemiska.
Bajkalsjön är berömd för sin omul, en läcker arktisk sikfisk som uppskattas av fiskare. Andra djur här är ovanliga, rentav underliga. Ett slags plattmask kan bli mer än 30 centimeter lång och äter fisk. Det finns även encelliga organismer mellan sandpartiklarna! I sjön lever också den mindre bajkalsimpan, som är unik för Bajkalsjön och kanske den märkligaste fisken här.

Saxat ur Vakna!

Bild Stockphoto

________________________


Don´t we just löööv sandaletter?!


Kom vår med ordentlig värme, tack så vi kan gå i sådana här!


Handlas HÄR.

_________________

Instagram föder egenföretagare.
Arijana Heinrici 

... har  över 43 000 följare på Instagram och använt uppmärksamheten för att starta ett inredningsföretag.
– Jag har inte gjort någon annan marknadsföring än med sociala medier, säger hon.
Det hela började med att Arijana lade ut en bild på sitt vardagsrum på Instagram. Bilden delades av flera stora inredningskonton och fick stor spridning.

I dag driver hon företaget KFH Management Design & interiör som utför inredningsuppdrag för privatpersoner och företag.
– Vi stajlar till exempel inför försäljningar och alla tjänster inom inredning egentligen, säger hon.
Förutom att Instagramkontot hjälpt hennes marknadsföring genererar det också inkomster för Arijana Heinrici. Hon är en så kallad "influencer" vilket innebär att hon får betalt för att göra reklam för olika produkter i sina sociala medier.

– Det kan vara allt från att marknadsföra en klocka till att göra ett inredningsuppdrag med ett företag, säger hon till Svenska Dagbladet Näringsliv.


1 kommentar:

  1. Jippi!!! Mejlar nu med en gång. Tack!!
    Carola

    SvaraRadera

Välkommen med en trevlig kommentar eller en fråga så besvarar vi den så gott vi kan.