torsdag 29 december 2016Träna bort julens alla knäck?    

Läs mer här:

Smart planering


Tävla med FINASTE om kalendrar till hela familjen!

Träningsdagbok för den kanske lite mer vana gym-personen, Aktivitetsdagbok för vardagsmotionären och Matdagbok för alla familjemedlemmarna.

Vi har tre fina kalendrar i A5 format till en vinnare!


I samarbete med
Berätta för oss varför du gillar konceptet efter att ha läst om Smart planering (se länk ovan!) Kommentera efter inlägget med ditt namn.

Vilken av kalendrarna tycker du verkar mest intressant t ex och varför...

Dragning sker den 9/1.


STORT LYCKA TILL!

____________________


V i n n a r e !

 Nelly
... vinner Camo tröjklänning från Handpicked by Henna.

Ella
 ... får boken Chicolat samt en låda choklad från författarens egen tillverkning, Rydemalm choklad.
Mejla oss era lev adresser inkl mobil nr, tack.

GRATTIS!

_____________________

Älskar ni också Öland?

Till salu i Djupvik, se:


______________________________


VENUS

Från december 2016 ända in på mars 2017 äger vår grannplanet Venus kvällshimlen en bit efter solnedgången. I december ligger den lågt i syd och sydväst efter solnedgången. Den överglänser lätt allt annat som lyser stadigt på himlen, förutom solen och månen.

Venus kallas ibland "jordens tvilling" eftersom den är 12 104 km i diameter jämfört med jordens 12 756 km, en skillnad på endast 652 km. Men här tar likheterna mellan de två planeterna slut.
Venus är den allra varmaste planeten i solsystemet, trots att den är näst närmast solen. Den är helt omgiven av en tjock atmosfär bestående av koldioxid, vilket gör Venus till ett gigantiskt "växthus".
Temperaturen på planetens yta stiger till 470 °C, tillräckligt hett för att smälta bly och göra en bit stål glödhett.
En dag på Venus är 243 dagar lång jämfört med en dag på jorden. Eftersom Venus rotation går åt "fel" håll, retrograd, jämfört med de flesta andra planeter förefaller solen gå upp i väster och ned i öster.


Astrologiskt sett: Venus visar vad man tycker är vackert, harmoniskt och åtråvärt och vad man njuter av. Venus härskar också över konst och musik. Nu förväntas vi vara mer attraktiva och även attrahera andra.
Venus styr stjärntecknena Oxen samt Vågen.

Så har du hittills varit dålig på att flirta är det din tid nu!
Särskilt om du är Oxe eller Våg!

Källa: Astronomi och Naturhistoriska riksmuseet samt Astrology.com

_____________________________

Vi hittade en ljuvlig sak till nyårsfesten.
Tävla på Instagram med:
@finastemattan


Med det säger vi ett riktigt, riktigt Gott Nytt År!

2017 kommer att bli

FANTASTISKT!


18 kommentarer:

 1. Hurra! Såååå glad! Hälsningar Nelly

  SvaraRadera
 2. Tycker att matdagboken verkar vara något för mig då jag sällan lyckas hålla en hållbar livsstil. Jag skulle dock vilja kunna ha en hälsosam och hållbar livsstil under många år och inte bara några månader som det är nu :) Emma, emmnas@live.se

  SvaraRadera
 3. Matdagbok hade varit kanon till mig! Och en träningsdagbok till min bror som är en gymfantast. Den tredje skulle jag gärna ge min man.

  Bästa hälsningar Bodil

  SvaraRadera
 4. Fina kalendrar! ja planering är verkligen A och O i vår lite väl stressiga värld. Om man ska få ihop livspusslet och vara motiverad till träning, bra kost och vila. Gillar upplägget i kalendern. En aktivitetsdagbok skulle passa mig. Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Åh, jag fastnade för aktivitetsdagboken! Den hade varit perfekt till mig själv. Jag vill så gärna komma igång men att det ska vara så svårt att få till det.. Gott nytt år till er!
  Maria Johansson

  SvaraRadera
 6. Tittar in och önskar ett alldeles fantastiskt nytt år!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad snällt! Detsamma till dig. : )

   Radera
 7. Jag tycker att det är bra med reflektion efter två veckor för att se vad man gjort som varit bra och vad som kanske varit mindre bra. Jag skulle gärna vinna aktivitetskalendern för den skulle nog passa mig bäst. 2018 kanske det blir bättre med träningskalendern, vem vet!

  SvaraRadera
 8. Jag skulle behålla alla 3 själv då jag totalt spåra ur i mitt ätande när jag sluta röka för ett är sedan å gick snabbt upp 13 kilo...jag gick från att gå 8 km 5 dagar i veckan till att gå in i ett totalt matoch sockerberoende...igen.
  Dessa 3 skulle hjälpa mig att hitta tillbaka till mitt sunda jag igen då jag måste ha koll på mat, motion och aktiviteter för att klara det.

  SvaraRadera
 9. Tycker alla tre verkar helt suveräna men kanske framförallt Matdagboken. Den skulle hjälpa mig att få en överblick på vad det är jag reagerat på. Har jätteproblem med min mage och är mycket kombinationer jag inte tål. Med en dagbok skulle jag nog få oerhörd hjälp!!

  SvaraRadera
 10. Aktivitetsdagbok och Matdagbok vore toppen och jag känner flera gympersoner så den skulle jag kunna ge bort som present! Hoppas på vinst. Adam N

  SvaraRadera
 11. Jag vill gärna vinna en Aktivitetsdagbok, det skulle vara en sporre. Matdagbok skulle jag ge min far, han äter för mycket skräp alltså och den tredje får en arbetskamrat som går på gym minst en gång i veckan. Håller alla tummarna för att vinna detta.

  Kajsa

  SvaraRadera
 12. En matdagbok skulle passa mig och dottern så bra då träning och mat går hand i hand. Tror att man får ett sunt förhållande till mat och träning.

  SvaraRadera
 13. Träningsdagbok och matdagbok låter som jag. Aktivitetsdagbok får mamma gärna! /Jesper

  SvaraRadera
 14. Matdagboken är jag mest ute efter och de två andra har jag inga problem att hitta ägare till. Många glada hälsningar från Tilda F

  SvaraRadera
 15. Alltså jag skulle lätt använda alla tre! vill jättegärna vinna

  Emily

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Välkommen med en trevlig kommentar eller en fråga så besvarar vi den så gott vi kan.