torsdag 15 mars 2018
Vi gillar användbar presentreklam med kvalitet.

Kom inte dragandes med några billiga isskrapor, tack!

Pläd - snygg, gosig, stor och rejäl.Filéset

_______________________


VINNARE!

Per Andersson

Grattis till vinst av två ljusstakar från Kattvik!


Mejla oss din lev adress inkl mobilnr för leverans.


________________________________________________


Smaskens i Asien?


2000 nya norska laxrestauranger.

Det norska laxodlingsbolaget Marine Harvest har storslagna planer. Under de kommande åren vill bolaget öppna 2000 restauranger i Kina och Taiwan. Målet är att restaurangerna ska omsätta omkring 16 miljarder kronor till 2025.

Vi på FINASTE säger WOW! Go Norway, go!


Mer siffror

82,5 miljoner kronor. Så mycket har H&M:s ordförande Stefan Persson betalat för 500 000 aktier i Skanska. Nu äger han en miljon aktier i byggjätten. Innehavet är värt 162,9 miljoner kronor.

Vi på FINASTE hoppas att lite av kosingen kanske går till välgörande ändamål nästa gång - om du nu har pengar över, Stefan. Vilket ju verkar vara fallet.
Fritt saxat från Dagens industri.

___________________________________________________PINGVIN, SÅ FIN.De flesta byter aldrig partner…Det varierar från art till art, men hos många pingviner stannar man hos samma partner livet ut, parningssäsong efter parningssäsong. Likaså återvänder många av pingvinarterna till samma område varje säsong som de föddes på.


Levde antagligen med dinosaurier…
Det är uppenbarligen inte bara sköldpaddor och krokodiler som klarade massutrotningen från dinosaurietiden, utan det finns starka bevis på att även pingvinen gjorde så. Fossiler har hittats från ett tidigt pingvinsläkte som uppmätts till över 60 miljoner år gammalt.


Pälsen fungerar som kamouflage…Liksom de flesta andra djurarter är även pingvinerna hårt utsatta från att bli uppätna. Deras färger är på så vis en typ av kamouflage, den mörka ryggfärgen ska skydda uppifrån och reflektera havets färg, likväl den ljusa färgen på undersidan ska reflektera havets ljusa yta.
Källa 10fakta.se


Ljuuuuvliga varelser... och trogna...


____________________________


Svenskt modemärke


     
CMMN lanserades i Malmö 2012.
Av designerna Emma Hedlund och Saif Bakir.

De möttes i London 2004 när de studerade på Central Saint Martins och London College of Fashion.

Vi hittade dem av en slump och har aldrig tidigare hört talas om märket. Vad roligt! Ännu ett svenskt klädesmärke att vara stolt över.


CMMN SWDN

___________________

Vackrast på hemnet just nu!


En fröjd för ögat är den här herrgården som ligger mellan Skinnskatteberg och Köping.


Otroligt vacker herrgård belägen på en höjd med utsikt över dalen och Hedströmmen där man kan fiska både ädelfisk och kräftor.
Mangårdsbyggnad från 1690-talet med 12 rum, 8 eldstäder och ett nyligen renoverat kök i ljusa gråtoner med marmorerat stengolv och golvvärme.

Det finns ett charmigt timmerhus bredvid mangårdsbyggnaden med 2 sovrum och 2 badrum, vardagsrum med öppen spis och kök. På andra sidan huvudbyggnaden finns en inspektorsbyggnad från 1700-talet med 6 rum, flera badrum och kök med eldstad.

På fastigheten med dess parkliknande miljö finns även en ekonomibyggnad. Gårdens totala areal är på 14 ha varav ca 1 ha utgörs av Hedströmmens vatten.


Man blir smått hänförd av bilderna._________________________Glöm nu inte hänga med oss på Instagram och håll ögonen öppna för en ny boktävling där!

@finastemattan
2 kommentarer:

 1. Tack så mycket finaste ni, och tack till Kattvik också. :)
  Jag har precid sänt er ett mail.

  SvaraRadera
 2. Hej finastemattan det är bara när det är tävling som ni får kommentar synd tycker jag.
  För vad ni än delar med er finns det alltid något som fångar mitt intresse,tack för det.
  Med vänlig hälsning,
  Giggi

  Grattis Per,ditt namn har jag sett dig flitigt här,roligt att du vann.

  SvaraRadera

Välkommen med en trevlig kommentar eller en fråga så besvarar vi den så gott vi kan.