tisdag 25 oktober 2016
TÄVLA MED FINASTE OM BÖCKER!


           


Denna inspirerande bok lyfter fram de problem, felsteg och misslyckanden som kantat vägen till succé för några av Sveriges mest framgångsrika personer. Mediebilden av vägen till framgång är ofta spikrak medan verkligheten oftast är en heeeelt annan.

Flera framgångsrika profiler delar här öppet med sig av sina resor till toppen i hopp om att kunna sporra fler att våga ta steget och uppfylla sina drömmar och till och med förändra samhället!
Det är en tänkvärd, underhållande och entusiasmerande läsning.I samarbete med förlaget... tävlar vi ut två ex av boken. Gå in på länken Bokus, titta och berätta sedan för oss om någon mer titel från förlaget. Kommentera med ditt namn efter inläggets slut.

Dragning den 8/11.

-  STORT LYCKA TILL!  -

___________


V i n n a r e !

Varsitt tårtspadeset från VINGA HOME går till

Mikaela Svensson
och
Ulla O

G r a t t i s !

Mejla bloggen era leverans adresser inkl mobil nr.

___________________________________________________

Snyggt på kontoret!

Att arbetsmiljön på kontoret är fräsch är mycket viktigt. Ordning, reda och lätt att hitta det man behöver, trivas och tänka klart är det primära.

Vi letade länge efter snygga stolar som samtidigt skulle vara riktigt bekväma. Valet föll på Bizz karmstol med hög rygg som är otroligt skön att sitta i. Ska man sitta kortare stunder fungerar den låga stolen, se bild ovan. 
Bizz finns i flera varianter. Ett extra plus för de fina skinndetaljerna på armstöden. 

För lokala återförsäljare kontakta:

För oss är det väldigt viktigt att samla ALLT pappersskräp till återvinning. Vi är extrema med det här och lägger minsta notislapp i insamlingen.

Spara träd du också och återvinn i snygg förvaring, se


_________________

HavregrynsgrötBild: Mitt kök

Ett par gånger i veckan har vi gemensam havregrynsgröt-frukost på kontoret. Inte bara för att det är trevligt och vi spånar på idéer samtidigt utan också p g a hur enormt nyttigt det är.

Havre

Havregryn innehåller en fiberbeståndsdel vid namn betaglukan, som enligt studier är väldigt bra för personer som lider av högt kolesterol

Havregryn har antioxiderande egenskaper som hjälper till att bekämpa de fria radikaler som kommer från dåligt kolesterol. Denna aspekt är verkligen viktig och spelar en vital roll i att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Det betaglukan som finns i havregryn är immunförsvarets bästa verktyg mot virus och bakterier som orsakar infektioner. Att äta havregryn varje dag hjälper till att stärka immunförsvaret och skyddar din kropp mot dessa skadliga patogener.

De som regelbundet äter havregryn löper mindre risk att drabbas av typ 2-diabetes.Havregryns lösliga fibrer kan dessutom hjälpa personer som redan lider av diabetes, eftersom det stimulerar smältningen av stärkelse och reglerar blodsockernivåerna – framförallt efter måltider.

En av de många anledningarna till varför det är rekommenderat att äta havregryn till frukost varje dag är att det gör att du känner dig mätt längre, vilket resulterar i att du känner dig mindre manad att äta hela tiden. Denna känsla kommer från dess komplexa kolhydrater, som även kan kallas långsamma kolhydrater.

Havregryn innehåller lignaner och fytoöstrogener – två viktiga ämnen som hjälper till att förebygga hormonrelaterad cancer. Det är därför starkt rekommenderat att kvinnor i klimakterieåldern äter havregryn, eftersom studier har visat att detta spelar en viktig roll i att minska risken för bröstcancer.

Att äta havregryn hjälper till att eliminera urinsyra och ökar mängden urin tack vare dess höga innehåll av silikon. Denna egenskap hjälper även till att bekämpa gikt och andra sjukdomar som är relaterade till vätskeretention.

Saxad text ur Steg för hälsaVi äter med kanel och/eller skivad banan samt mjölk. Hallon och jordgubbar fungerar lika bra som blåbär till.

Ta hand om er! Det gör vi.15 kommentarer:

 1. Jag önskar jag kunde äta havregrynsgröt eftersom det är så nyttigt, men jag får bara ned ett par skedar om det är begravt under äpplemos. Försökt flera gånger, men går inget bra :/
  Grattis till vinnarna.
  Kram till Finaste mattan.

  SvaraRadera
 2. Bårhuset.
  Snygga stolar!

  Nina F

  SvaraRadera
 3. Lava förlag ger även ut "Brummas bok".

  MVh
  Sofia Stoor

  SvaraRadera
 4. De ger ute Lugn mage som finns flera av, Bröd verkar kanon! Jag vill gärna läsa om de storas misstag och kanske man lär sig något. Tilda Fransson

  SvaraRadera
 5. Snygga stolar, de vita. Och hemmakontor är ju också roligt att inreda, tack för tipsen. Anteckningsböcker vill man ju ha många i härliga färger. Tävlar gärna om en bok och säger fina Barnkalasboken. Många hälsningar Evelina K

  SvaraRadera
 6. "Bårhuset" låter som en bra bok.
  Gun B

  SvaraRadera
 7. Stefan Schwarz bok "De kallade mig Gud" ska jag önska mig i julklapp. olaludvig(at)ektv.nu

  SvaraRadera
 8. En annan intressant titel är "Tänk låsningar och lösningar"
  /Rolf

  SvaraRadera
 9. Snyggt på kontoret kommer vi få i januari, helrenoverat blir det. vi ska matcha allt i från papperskorg till kuddar. Enhetligt och stilrent ska det bli! Så roligt. Ännu roligare blir det om jag vinner den här boken. Jag ser att det finns en titel som heter Sjörövarhjärta! Bästa hälsningar AnneLene

  SvaraRadera
 10. "Kroppen ljuger aldrig : Konsten att tala kroppsspråk"
  Britt-Marie, bm punkt ramlosa snabel-a hotmail punkt com

  SvaraRadera
 11. Rekommenderar varmt "De 7 goda vanorna : grunden för personlig utveckling och hållbart ledarskap".
  -Paul

  SvaraRadera
 12. Jag är inte perfekt tyvärr...

  /Jennie AE

  SvaraRadera
 13. Jag är inte perfekt, tyvärr - Om ångest, oro och konsten att vara snäll mot sig själv. Perfekt bok för mej.
  Roselyn

  SvaraRadera

Välkommen med en trevlig kommentar eller en fråga så besvarar vi den så gott vi kan.